Klik op de naam waar U interesse naar uit gaat en U krijgt de informatie die op dit moment bij ons bekend is.
Wilt U iets toevoegen aan deze actualiteiten pagina laat het ons dan weten. U kunt mailen naar
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. Uw inbreng wordt dan vervolgens toegevoegd aan deze pagina.


programma's van eisen:

worden over het algemeen opgesteld om er voor te zorgen dat er geen misverstanden kunnen ontstaan over de wensen van de klant t.o.v. de leverancier.
Een ieder weet dat de Richtlijnen Steriliseren & Steriliteit als mede de NEN ISO normen geen wet zijn maar politieke keuzes die een minimale eis weergeven.
Hierdoor is het noodzakelijk dat een ieder die een grote investering op welk gebied dan ook na moet denken over het volgende;
Wil ik aan de minimale eisen voldoen of wil ik meer dan de minimale eisen. Indien het laatste het geval is dient men dus een eigen programma van eisen te maken.
Enkele programma's zijn hier reeds weergegeven.
Indien U ook nog programma van eisen in Uw bezit heeft en U wilt deze beschikbaar stellen stuur ze dan naar het hiervoor genoemde email adres

pakket van eisen vervanging stoomsterilisatoren CSA (aangeleverd door H. de Haan)
Pakket van eisen vervanging
instrumentenwasmachines CSA (aangeleverd door H. de Haan)

 

Stroomschema's:

In de dagelijkse praktijk gaan bepaalde stappen automatisch zo denken wij althans, echter doen we niets zomaar.
Als we eens goed stilstaan bij alles wat we doen komen we er al gauw achter dat we alles in een bepaalde volgorde doen en constant keuzes maken wat doen we nu wel en wat doen we niet.
Om alle keuzes goed in beeld te krijgen, die we tijdens ons werk maken, kunnen we een stroomschema maken.
Aan de hand van zo'n schema worden de keuze mogelijkheden eenvoudiger en iedere medewerker heeft op het zelfde moment in de procedure dezelfde keuze.
Het uiteindelijke resultaat van zo'n schema moet zijn dat er volgens vaste regels wordt gewerkt en keuzes worden gemaakt.
Hieronder zijn een aantal van deze schema's weer gegeven. Ook hier geldt indien U ook dergelijke schema's hebt en met collega's wilt delen stuur ze dan naar het hiervoor genoemde email adres op.

stroomschema desinfectie  (beschikbaar gesteld door Syb Beeksma)
stroomschema inpak   (beschikbaar gesteld door Syb Beeksma)
stroomschema uitgifte  (beschikbaar gesteld door Syb Beeksma)

 

Lezingen:

Lezingen zijn van grote waarde aangezien lezingen vaak worden gegeven om problemen die zich voor doen op de werkvloer bespreekbaar te maken.
Ook wordt in een lezing  kennis en ervaring overgedragen. Deze overdracht van kennis is noodzakelijk om bij te blijven in en op het vakgebied.
Hebt U kortgeleden ook een lezing meegemaakt of zelf gegeven en U wilt deze informatie delen ook dan geldt weer stuur hem naar het email adres zoals deze eerder is vermeld.
Er kunnen verschillende lezingen zijn over een gelijk onderwerp


Water  (beschikbaar gesteld door de firma dr Weigert)
Een andere manier van
meten  (door Jan Oort firma Interster)
Isolatietester  (drs W.A. Marinelli  vzi studiedag umcg)
Vonken in de buik  (Ido de Boer klinisch fysicus io)
Tussen incident en incidentonderzoek  (Chris van Nimwegen)
Desinfectie Flexibele scopen  (Mia van de Putte)
Kwaliteitsborging hulpmiddelen  (RIVM)
Instrumentenzorg  (firma Henry Schein)

 

Richtlijnen:

Zijn er om ons een richting aan te geven die we minimaal moeten gaan. De richtlijnen zijn de laatste tijd echter uitgegroeid tot een soort wetgeving.
Deze ontwikkeling heeft naar onze mening te maken met de fouten / misverstanden die zich de afgelopen jaren heeft voorgedaan.
Aangezien de controle functie van het RIVM zoals deze jaren geleden werd uitgevoerd door Jack van Asten en zijn collega's niet meer plaatsvinden.
Hebben de afgelopen periode geleid tot eigen interpretaties van regelgeving (eigen verantwoordelijkheid volgens de overheid) hierin is het dus enigemalen misgegaan.
De inspecteur van de volksgezondheid neemt nu het voortouw echter heeft men de nationale regelgeving niet bijgehouden tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Europese normen.
De richtlijnen zijn nu een leidraad en moeten ons dus leiden naar een goed en veilige gezondheidszorg.
De richtlijnen worden uitgegeven door de
NEN, daarnaast zijn er nog andere instanties die richtlijnen maken en deze publiceren zoals bijvoorbeeld de WIP.

norm 15883-5

 

 

InloggenWe hebben 2 gasten online